لازانيا باللحم المفروم والصلصة
مواد خام:
خبز لازانيا 400 جرام
750 جرام لحم مفروم
2 بصلة كبيرة مفرومة
فصوص ثوم مفرومة
3 ملاعق كبيرة زبدة.
بقدونس مفروم كبير معلّق
ملعقة كبيرة زعتر مجفف
ملح وفلفل أسود حسب الرغبة
1/2 كيلو طماطم مقشرة ومفرومة
2 ملاعق كبيرة معجون طماطم
مقادير صلصة التوابل:
ملعقتين زبدة
ملح وفلفل أسود حسب الرغبة
رشة هيل
4 ملاعق كبيرة طحين
1/2 كوب جبن موزاريلا
2 كوب حليب
في قدر على النار ، أضيفي الزبدة ، أضيفي البصل وقلبي حتى يصبح لونها بنياً ذهبياً
نضيف اللحم المفروم والثوم إلى البصل ونقلب حتى ينضج اللحم
يضاف البقدونس والزعتر المجفف ثم الطماطم المقطعة ويقلب جيداً ويتبل بالملح والفلفل الأسود
غطي القدر وسخنيه قليلاً على نار متوسطة حتى تتجانس المكونات ، ثم ارفعيه عن النار
لتحضير الصلصة:
نضيف الدقيق إلى الزبدة المذابة في المقلاة ونقلب على النار لمدة دقيقتين
أضف الحليب السائل واستمر في التقليب حتى يتغير القوام
نضيف الملح والفلفل الأسود ورشة جوزة الطيب ونضيف جبنة الموزاريلا ونستمر في التقليب ثم نرفع عن النار ونتركها جانبا
نسلق اللازانيا نصف سوا في ماء مملح متضاف معاه معلقتين زيت وبعدين نطلعها نحطها في مياه بارده بمكعبات تلج عشان اللازانيا ماتلزقش مع بعضها
ملحوظه: سلق اللازانيا بيكون شريحه او اتنين بالكتير ونستخدم معلقه خشب للتقليب، وفيه أنواع لازانيا مش بتحتاج سلق وبنستعملها على طول
نجيب صينيه بايركس ندهنها بشاميل بسيط وفوقها طبقة من اللازانيا ونضيف طبقه من اللحمه المفرومه. نكرر طبقة بشاميل على اللحمه ونغطيها بطبقة لازانيا وننهي الازانيا بطبقة بشاميل ونضيف الجبنه الموتزاريلا على الوش
ندخل الصينيه فرن ساخن على درجة حراره 200 لمدة 20 دقيقه لحد ما اللون يبقا ذهبي
Comments
Post a Comment